Buradasınız

Pusula Maraş, Gençlerin Üniversite Hayatına Renk Katıyor

Çarşamba, 04.11.2026

Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KSÜ Avşar Kampüsü’ndeki KYK Kız Yurdu’nda düzenlediği etkinlikle üniversiteli gençleri bir araya getirdi. Bilgi yarışması ve müzik dinletisiyle renklenen programda öğrenciler hem keyifli vakit geçirdi hem de Pusula Maraş’ın gençlere yönelik faaliyetlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, genç dostu Başkan Fırat Görgel öncülüğünde gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sunan faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Gençlerin üniversite hayatına daha kolay uyum sağlaması, sosyal çevrelerini genişletmesi ve şehirle güçlü bağlar kurması amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, gençlik markası Pusula Maraş aracılığıyla üniversiteli öğrencileri çeşitli etkinliklerde bir araya getiriyor. Bu kapsamda Pusula Maraş tarafından KSÜ Avşar Kampüsü’nde bulunan KYK Kız Yurdu’nda üniversiteli gençlere yönelik keyifli bir buluşma düzenlendi. Özellikle şehir dışından gelerek Kahramanmaraş’ta üniversite hayatına başlayan öğrencilerin şehri ve Büyükşehir Belediyesinin gençlere yönelik çalışmalarını daha yakından tanımasını amaçlayan program, renkli görüntülere sahne oldu.

Gençler Hem Eğlendi Hem Pusula Maraş’ı Tanıdı

Bilgi yarışması, müzik dinletisi ve çeşitli eğlenceli etkinliklerle zenginleştirilen programda gençler, yoğun ders temposuna kısa bir mola vererek arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Samimi bir atmosferde gerçekleştirilen buluşmada Pusula Maraş’ın faaliyetleri, gençlere yönelik projeleri ve bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Program sayesinde öğrenciler, Pusula Maraş’ın sunduğu sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel imkânları yakından tanıma fırsatı bulurken, topluluklara katılarak farklı etkinliklerde aktif rol alabilecekleri konusunda da bilgi sahibi oldu. Özellikle Kahramanmaraş dışından gelen üniversite öğrencilerinin şehre adaptasyonunu destekleyen buluşma, gençlerin yeni arkadaşlıklar kurmasına ve üniversite yaşamını daha verimli geçirmesine katkı sağladı.

Gençlerden Başkan Görgel’e Teşekkür

Etkinliğe katılan üniversiteli gençler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine böyle bir ortam sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e ve Pusula Maraş ekibine teşekkür etti. Program katılımcılarından Doğa Nur Satıcı, Kahramanmaraş’a ilk geldiğinde şehri tanımadığını ancak zaman içerisinde burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kahramanmaraş’a gelirken burayı hiç tanımıyordum. Ancak şimdi iyi ki buraya gelmişim diyorum. Çok güzel etkinlikler oluyor. Pusula Maraş ile tanıştım ve topluluklara üye oldum. Pusula Maraş’ı artık çok daha yakından takip edeceğim ve etkinliklerde yer alacağım” ifadelerini kullandı. Mukaddes Helvacı da etkinliğin kendileri için oldukça güzel geçtiğini belirterek, “Bugün yurdumuzda Pusula Maraş tarafından çok mükemmel bir etkinlik düzenleniyor. Mükemmel bir atmosfer var, çok eğleniyoruz. Pusula Maraş’a teşekkür ederim” diye konuştu. Öğrencilerden Sude Mircinkara ise programın hem Pusula Maraş’ı tanımak hem de arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmek açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Bugün yurdumuzda Pusula Maraş’ın etkinliğinde hep bir aradayız. Bu programda hem Pusula Maraş’ı tanıma hem de arkadaşlarımızla birlikte çok güzel vakit geçirme imkânı bulduk. Pusula Maraş’ın etkinliklerini çok beğendik. Bundan sonra daha sık takip edeceğim Pusula Maraş’ı” dedi.