Buradasınız

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi Çocukların Neşesiyle Şenlendi

Cumartesi, 26.09.2026

Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde çocukları hafta sonu etkinliklerinde buluşturdu. KAMEK tarafından düzenlenen oyun, yarışma, toka yapım atölyesi ve kukla gösterileriyle minikler hem doyasıya eğlendi hem de yeni hobiler edindi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal, kültürel ve eğitici etkinliklerini artırarak sürdürüyor. Şehrin önemli tarihi ve turistik mekânlarını sosyal yaşamın merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ziyarete açılan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde de birbirinden renkli programlara ev sahipliği yapıyor. Çocuklardan gençlere, yetişkinlerden ailelere kadar 7’den 70’e vatandaşların keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla kalede düzenlenen etkinlikler, hafta sonlarında da yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda çocukların hafta sonunu hem eğlenerek hem de öğrenerek değerlendirebilmesi amacıyla Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde özel bir etkinlik programı gerçekleştirildi.

Çocuklar Elektronikten Uzak, Eğlence Dolu Bir Gün Geçirdi

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KAMEK tarafından kale içerisinde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli oyun ve yarışma alanları oluşturuldu. Çocuklar, geleneksel ve eğlenceli oyunlarla elektronik cihazlardan uzak vakit geçirirken aynı zamanda arkadaşlarıyla sosyalleşme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Etkinlik alanında çeşitli oyun ve yarışmaların yanı sıra çocukların el becerilerini geliştirmelerine yönelik toka yapım atölyesi de düzenlendi. Minikler, kendi tasarladıkları tokaları hazırlayarak üretmenin mutluluğunu yaşarken, kukla gösterileri de çocuklara keyifli anlar yaşattı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar doyasıya eğlenirken aileler de çocuklarının güvenli, sosyal ve eğitici bir ortamda vakit geçirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Çocuklar Hem Eğlendi Hem Kaleyi Keşfetti

Etkinliğe katılan çocuklar, düzenlenen aktivitelerin yanı sıra Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’ni de gezerek şehrin tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu. Kale içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler, çocuklara tarihi bir mekânda eğlenme ve öğrenmeyi bir arada yaşattı. Çocuklardan Muhammet Ali Nergiz, etkinlikten duyduğu mutluluğu, “Buraya kaleyi gezmeye gelmiştim ancak bu etkinliklerle karşılaştım. Oyuncaklarla oynadım, çok mutlu oldum. Çok güzel bir gün geçirdim bu etkinliklerle” sözleriyle ifade etti. Osman Gezinir de etkinlik alanında çok eğlendiğini belirterek, “Çok güzel etkinlikler vardı kalede. Bütün oyuncaklarla oynadım, çok eğlendim. Kale de çok güzel olmuş, burayı da çok beğendim” diye konuştu. Etkinliğe ailesiyle birlikte katılan Ayşe Hümeyra Burçak ise hem etkinliklere katıldığını hem de kaleyi gezdiğini belirterek, “Bugün kalede etkinlik olduğunu duyduk ve geldik. Burada hem oyuncaklarla oynadım hem de kaleyi gezdim. Çok eğlendim, çok güzel bir gün oldu benim için. Kukla gösterisini de çok sevdim” dedi.

Kale’nin Yenilenen Yüzü Miniklerin Beğenisini Kazandı

Etkinliğe katılan Emine Tozkoparan, çocuklara yönelik düzenlenen programın yanı sıra kalenin yenilenen yüzünü görme fırsatı bulduğunu ifade etti. Tozkoparan, “Burada çok güzel etkinlikler düzenlendiğini duydum ve geldim. Çok eğlendim ve güzel bir gün geçirdim. Kale’nin yeni halini de gördüm bugün. Kaleyi de çok beğendim. Ayrıca buradan Kahramanmaraş’ı seyrettim, çok güzel bir görüntüydü” ifadelerini kullandı. Zeynep Karataş ise Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’ne ilk kez geldiğini belirterek, “Burada çok güzel ve eğlenceli etkinlikler var. Ayrıca kaleye de ilk defa geldim. Bu tür etkinlikler oldukça artık daha sık sık gelirim buraya” diye konuştu. Hayrünnisa Nergis de etkinliğin kendisi için hem eğitici hem de eğlenceli geçtiğini belirterek, “Bugün ilk olarak kaleyi gezerek Kahramanmaraş’ı seyrettim. Ayrıca kalenin ve Kahramanmaraş’ın tarihine dair yeni bilgiler edindim burada. Burada kendi ellerimle toka yaptım ve çok mutlu oldum. Ayrıca tahta oyuncaklarla oynama ve arkadaşlarımızla yarışma imkânı buldum. Benim için çok güzel bir hafta sonu etkinliği oldu” dedi.