Buradasınız

Sevgi Kazanmak Zorundayız

Salı, 20.04.2021

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi “İftar Vakti” programına konuk olan KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Genç, “İnsan sosyal bir varlıktır ve mutluluğa ihtiyacı vardır. Bu mutluluk da ancak sevgiyle olacaktır. İnsan sevmedikçe kâmil anlamda iman etmiş olmaz, iman etmedikçe de cennete giremez” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi "İftar Vakti" programları devam ediyor. Sunuculuğunu Mehmet Yaşar'ın yaptığı programın konuğu KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Genç oldu. Program Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gerçekleştirilen programda sevmek ve sevilmek, İslam ve kardeşlik, anne ve babaya ilgi göstermek gibi pek çok konuya değinildi.

Sevgi Kazanmanın Yolları

KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Genç gerçekleştirilen programda, "Yüce Allah'a kavuşmamız ve ebedi saadet yolunda cennetle buluşmamız yine sevgiye bağlanmış. Peygamber efendimiz buyuruyor ki ‘insan sevdiği ile beraberdir’. İnsan sosyal bir varlıktır ve mutluluğa ihtiyacı vardır. Bu mutlulukta sevgiyle olacaktır. İnsan sevmedikçe iman etmiş olmaz ve iman etmedikçe cennete giremez. Yani cennete girmemiz içinde sevmeye ihtiyacımız var. Bizim sevgi kazanmamız gerek, hatta sevgi kazanmak zorundayız. Sevmenin ve sevilmenin yollarını bulmamız gerekir. Sevgi kazanmanın en kolay yollarından birisi selam vermek ve selamı yaymaktır. Çünkü selamın verildiği yerde dalga dalga etrafa esenlik yayılır. Ne kadar çok selam verilirse o kadar esenlik ve mutluluk vardır” diye konuştu.

Eve Selamla Girmeliyiz

Selam verme alışkanlığına önce hanelerden başlanması gerektiğine de vurgu yapan Genç, “Eve her girdiğimizde ev boş dahi olsa selamla girmeliyiz. Peygamber efendimize İslam'da en hayırlı amel hangisidir diye sorulunca peygamber efendimiz, yemek yedirmek ve tanıdığın tanımadığın herkese selam vermektir buyurmuştur. Sevmenin ve sevilmenin yollarından bir diğeri ise ilgi göstermektir. Dünya hayatında peygamber efendimizden sonra en çok annemize ilgi göstermemiz gerekir. Anneden sonra en çok babaya ilgi göstermek gerekir. Allah Teâlâ öncelikle anne ve babaya karşı karşılıksız iyilik yapmayı, onların gönüllerini hoş etmeyi ve onların rızalarını almamızı emrediyor. Anne ve babayı incitecek, onları üzecek her bir şey kesinlikle yasaktır ve Allah bunları haram kılmıştır" ifadelerini kullandı.

İslam ve Kardeşlik

Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Genç konuşmasını, "Hepimizin sevgiye çok ihtiyacı var. Çünkü bizim manevi yapımızın güçlü olması farklı bir ifade ile kalbimizde tatlı bir esenlik hissetmemiz sevgiye bağlı. Bizim hem dünyamızı hem de ahretimizi mahmur edebilecek bir duygudur sevgi. Diğer taraftan bizi yaratana kavuşturacak olan ve aynı zamanda ebedi saadet yurduna kavuşturacak olan da yine sevgidir. Bundan dolayı bizim sevgi kazanmamız lazım.Bizler kendi nefsimiz için istediğimiz bir şeyi mümin kardeşimiz için de istemiyorsak kâmil anlamda mümin olamayız. Ayrıca kendi nefsimiz için arzu etmediğimiz şeylerin mümin kardeşimizinde karşılaşmasını istemeyecek konumda olmalıyız. İnşallah kardeşler olarak birbirimizi sevip sayacağız buna ihtiyacımız var" sözleriyle noktaladı.