Ümmetin Yetimi İdlib İçin 7 Tır Yardım

Çarşamba, 15.01.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,  Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Kahramanmaraş İSAR Derneği işbirliğiyle başlatılan Ümmetin Yetimi İdlip Yardım Kampanyası kapsamında hazırlanan 3 tır gıda,  2 tır un, 1 tır soba ile 1 tır battaniye ve giyimden oluşan 7 adet insanî yardım tırı KAFUM Fuar alanından dualarla uğurlandı.

İdlib bölgesinden sınırımıza doğru göçmek etmek zorunda kalan kardeşlerimiz için başlatılan Ümmetin Yetimi İdlib Yardım Kampanyası bünyesinde hazırlanan tırların uğurlanması töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, gönderilen tırlar ve kampanya hakkında açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, İdlib bölgesinde yaşanan insanî krize kayıtsız kalmayıp daha önceki yapılan çalışmalar gibi Ümmetin Yetimi Yardım Kampanyasını başlattıklarını, bu minvalde Ulu Camii Meydanı, KAFUM Fuar alanı ve tüm ilçe merkezlerinin yardım toplama noktası olarak belirlendiğini belirterek Kahramanmaraş'ın duyarlı halkını kampanyaya destek vermeye çağırdı. Gönderilen yardım tırlarının, bu 7 yardım tırı ile birlikte toplamda 260’a ulaştığını belirten Çetinkaya, bağışta bulunanlara ve emek verenlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş İSAR Derneği Başkanı Ali Şenel ve Hayrat Yardım Suriye Koordinatörü Muhammed Ubeyd Köşker İdlib'de yaşanan insanî krize dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, İdlib’de yaşam koşullarının günden güne çekilmez hale geldiğini, ihtiyacın çok fazla olduğunu, kardeşlerimizin bombardıman, zorlu kış şartları, barınma ve açlık ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade etmişlerdir.

Haber videoları: