Buradasınız

Gönüllü Eğitimleri Tamamlandı

Pazar, 13.10.2019

Büyükşehir Belediyesi ve Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğiyle sosyal hizmet gönüllülerine oryantasyon eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Gönüllü Oryantasyon Eğitimleri tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Sosyal Hizmet Bölümü’nün organize ettiği programa katılan gönüllülere farklı başlıklarda iki gün süresinde oryantasyon eğitimi verildi.

 

Çalışmaları Destekliyoruz

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, “Türkiye gibi özel gereksinimli bireylerin yüzde 10’lara tırmandığı bir ülkede özellikle belediyelere, kamu kurumlarına ve STK’lara çok büyük görevler düşüyor. Sosyal farkındalık en önemli başarı kriteri halini alıyor. Özel gereksinimli bireylere yönelik tüm çalışmaları Büyükşehir Belediyesi olarak destekliyoruz” dedi.

 

Bu Türkiye’de Bir İlktir

Keleş’in ardından söz alan KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, gönüllü oryantasyon eğitimlerinin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Ben burada öncelikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tebrik ediyorum. Gönüllü insanlara eğitimlerin verilmesi Türkiye’de bir ilktir. Belediyemiz daha önce de AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek Ekibi) gönüllülerine benzer eğitimler verdirmişti. Burada bulunan Gönüllü Gençlik Hareketine katılan gönüllülere ders verecek olan hocalarımıza teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

Eğitimler Tamamlandı

Programın ilk gününde Dr. Elif Sayın Kocagöz “Gönüllülük ve Sivil Toplum”, Ferhat Toper “Sosyal Hizmet Kurumları ve Sosyal Faaliyet Alanları”, Dr. Mustafa Günalan “ İletişim ve Gönüllülük Çalışmalarında İletişim”, Dr. Necmettin Gül “Duygusal Zeka(Empati,Stres) konularında eğitim verdi. Ardından ikinci günde ise; Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan “Takım Çalışması ve Liderlik”, Doç. Dr. Ali Çağlar Çakmak “Sosyal Girişimcilik”, Ferhat Toper “Sosyal Hizmetlerde Etik ve Mahremiyet”, Dr. Mehmet Yılmaz “Sosyal Sorunlar ve Dezavantajlı Gruplar” konularında eğitimler verildi ve değerlendirmeler yapıldı.