Büyükşehirden Çevre Hassasiyeti

Çarşamba, 14.08.2019

Büyükşehir Belediyesi bayram süresince herhangi bir salgın hastalık ve çevre kirliliğinin yaşanmaması için çöp konteynırları ile hayvan satış ve kesim yerlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler kurban satış ve kesim yerlerinde temizlik ve ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. 11 ilçede gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla sivrisinek ve karasinek gibi tüm vektörlere karşı etkin bir mücadele yürütüldü.

İlaçlama Yapıldı

İlgili birimler Kurban Bayramının 15 gün öncesinden belirlenen bölgelerde çalışmalarını sıklaştırdı. Şehir genelindeki çöp konteynırlarının yanı sıra ilçe kurban komisyonlarınca belirlenen hayvan satış ve kesim yerlerinde çevre ve halk sağlığı açısından risk oluşturacak vektörlere karşı ilaçlama yapıldı. Hayvan dışkıları, kesim yerlerindeki hayvan atıkları toplanarak ve bölgeler ilaçlanarak bayram süresinde yaşanabilecek salgın hastalıkların önüne geçildi.