Buradasınız

Bakan Yardımcısı Gürgen ile Şehirdeki Son Durum Değerlendirildi

Pazartesi, 30.10.2023

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Kahramanmaraş’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile Valilikte istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında alanda yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere şehre gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile Valilikte düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcileri de yer aldı. Başkan Hayrettin Güngör; kalıcı konut ve iş yerleri, ticaret ve sanayi alanları, kentsel tasarım projesi ve yerinde dönüşüm gibi pek çok konu istişare edildiği toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Daha Güçlü ve Modern Kahramanmaraş

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Alanda yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere şehrimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Vedad Gürgen ile yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında hayata geçirilen ve planlanan faaliyetleri değerlendirdik. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen kentsel tasarım ve yerinde dönüşüm projelerine ilişkin istişarelerde bulunduk. Bakanlığımız ve tüm kurumlarımızla şehrimiz için yüksek bir koordinasyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarihi dokumuzu muhafaza ederek; alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları, sanayisi ve turizm alanlarıyla çok daha güçlü ve modern bir Kahramanmaraş’ı hep birlikte inşa ediyoruz” cümlelerini kaydetti.