Buradasınız

Cumhuriyetin 100. Yılı Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Pazar, 29.10.2023

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı şehir protokolü ve vatandaşların katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkan Hayrettin Güngör, “Ecdadımızdan aldığımız bu kadim değeri korumak ve geleceğe aktarmak bizlere düşüyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Valilik iş birliğiyle dün Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama programı bugün de Valilikte gerçekleştirilen protokol tebrikinin ardından Kahramanmaraş Adliyesi önünde düzenlenen geçit töreni ve bir dizi etkinlikle devam etti. Şehir protokolü ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programında; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, araç üzerinde alandaki katılımcıları selamlayarak Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiir dinletisinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; öğrenciler, gaziler, STK temsilcileri ve askeri birliklerin geçit töreniyle noktalandı.

100. Yılın Haklı Gururunu Yaşıyoruz

Kutlama programında konuşan Vali Mükerrem Ünlüer, “Bugün, aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı Kurtuluş Savaşı’mızın başarısı neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü Türkiye’nin Yüzyılı vurgusuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşamadır. Cumhuriyet, her türlü imkânsızlığa rağmen aziz milletimizin vatan sevgisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur. Şehrinin işgal altında olmasını hiçbir zaman kabul etmeyen Maraş halkı da vatanını ve bayrağını savunmak için zor koşullar altında büyük bir mücadele örneği sergileyerek Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımını ateşlemiştir” cümlelerini kaydetti.

Cumhuriyet, Gençlerimize Emanet

Vali Ünlüer konuşmasını, “Cumhuriyetimiz; ilim, irfan, ahlak sahibi, inancına, tarihine ve kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen ve yerine getirmeye çalışan gençlerimize emanet. Gençlerimizin bu sorumluluk bilincine sahip olduğuna inancımız tamdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan, yorulmadan çalışacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu devleti ve güzel vatanı bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” cümleleriyle noktaladı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Cumhuriyetin 100. yılını tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Cumhuriyetimizin 100. yılını şehir protokolümüz ve hemşehrilerimizle birlikte büyük bir gurur ve coşkuyla kutladık. Elbette Cumhuriyet kolay kurulmadı, ecdadımız çok büyük bedeller ödedi. Ecdadımızdan aldığımız bu kadim değeri korumak ve geleceğe aktarmak da bizlere düşüyor. Bu vesileyle; Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, aziz vatanımızı korumak için canını feda etmiş tüm şehitlerimize ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi.