Buradasınız

Büyükşehir’den Engelsiz Toplu Taşıma Uygulaması

Cuma, 13.10.2023

Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik hayata geçirilen ‘Engelsiz Kahramanmaraş’ toplu taşıma uygulamasının tanıtım toplantısında konuşan Başkan Güngör, “Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle engelli vatandaşlarımızın istihdamı, sosyal hayata entegrasyonu ve erişilebilirliğin artırılması noktasında çok ciddi aşamalar kat edildi. Bizler de bu hedefler doğrultusunda belediye hizmetlerimizi her geçen gün engellilerimizin ulaşabileceği bir formata dönüştürüyoruz. Hayata geçirdiğimiz, donanımıyla Türkiye’de bir ilk olan uygulamamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Özel gereksinimli bireyler için daha erişilebilir Kahramanmaraş noktasında faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Bu kapsamda, özel gereksinimli bireylerin toplu ulaşımı daha etkin ve verimli şekilde kullanabilmeleri için hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olan Engelsiz Kahramanmaraş mobil uygulamasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, STK temsilcileri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri de yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bekir Sincer, hayata geçirilen Engelsiz Kahramanmaraş mobil uygulamasına ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı.

Dernek Başkanı Çakmak’tan Başkan Güngör’e Teşekkür

Tanıtım programında konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak, “Engelsiz Kahramanmaraş uygulaması 1 yıllık bir çalışmanın ürünü. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizlere destek veren tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize ve yerel yönetimlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu uygulamanın hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e de teşekkür ediyorum” cümlelerini kaydetti.

Engellilerimize Yönelik Uygulamalarımızı Sürdürüyoruz

Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada özellikle son yıllarda özel gereksinimli vatandaşlara yönelik çok ciddi projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün çok anlamlı bir hizmetin tanıtım toplantısında bir aradayız. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri tarafından her alanda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Özellikle engelli vatandaşlarımızın istihdamı, sosyal hayata entegrasyonu ve erişilebilirliğin artırılması noktasında çok ciddi aşamalar kat edildi. Bizler de bu hedefler doğrultusunda belediye hizmetlerimizi her geçen gün engellilerimizin ulaşabileceği bir formata dönüştürüyoruz. Kamu alanlarının ve toplu taşıma hizmetlerinin erişilebilir olması noktasında yoğun gayret gösterdik. Toplu taşıma araçlarımızın hepsinde bu standartları fazlasıyla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Engelsiz Kahramanmaraş’ Hayırlı Olsun

Hayata geçirilen Engelsiz Kahramanmaraş mobil uygulamasının hayırlı olmasını dileyen ve şehre kazandırılacak 10 yeni otobüsün müjdesini veren Başkan Güngör, “Geçtiğimiz yıllarda engellilerimize uygun son derece konforlu ve modern 10 aracı toplu taşıma filomuza kazandırdık. Toplu taşıma filomuza 10 yeni araç daha kazandırıyoruz. Bugün de özel gereksinimli vatandaşlarımıza yönelik hayata geçirdiğimiz ‘Engelsiz Kahramanmaraş’ mobil uygulamamızı hizmete alıyoruz. Biz her zaman engellilerimizin yanındayız, ihtiyaçlarını gidermek için gayretimizi sürdürüyoruz. Bu anlamlı günde yanımızda olan AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Türkiye’ye Örnek ve Öncü Oluyor

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde anayasamızdaki sosyal devlet ilkesi karşılığını buldu. Gelişen teknolojiyle birlikte engellilerimize yönelik çok güzel uygulamalar hayata geçirildi. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Kahramanmaraş uygulaması da bunlardan birisi. Kahramanmaraş’ımız bu uygulamayla Türkiye’ye örnek ve öncü şehir olma yolunda önemli bir adım attı. Uygulamanın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hem deprem sürecinde hem de bu anlamlı günde yanımızda olan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sosyal Belediyecilik Uygulamalarında Yarış Halindeyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “AK Parti olarak, medeniyetimizin kerim devlet anlayışını günümüzün sosyal devlet ilkesiyle harmanlayarak yeni bir model sunmuş bir iktidarız. Her bir vatandaşımıza eşit ve adil bir şekilde hizmet için yola çıkmış bir partiyiz. Bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle engelli vatandaşlarımız için sayamayacağım kadar çok hizmeti hayata geçirdik. Belediyelerimiz de adeta birbirleriyle yarışır gibi sosyal belediyecilik uygulamalarını hayata geçiriyor. Bugün de Engelsiz Kahramanmaraş uygulamasının tanıtım toplantısında bir araya geldik. Buna şahitlik etmek gerçekten mutluluk verici. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

STK Temsilcilerinden Hizmet Teşekkürü

Tanıtım programına katılan Kahramanmaraş Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çınar, “Öncelikle tüm engelliler adına bu uygulamayı hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Hayrettin Güngör Başkanımız biz engelliler için gerçekten çok büyük gayret gösteriyor” diye konuştu. Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Merkez Başkanı Arif Demir ise, “Büyükşehir Belediyemizin engellilere yönelik çalışmaları gerçekten takdire şayan” dedi. Görme Engelliler Derneği Mali Sekreteri Zekeriya Yırtıcı, “Belediyemizin hizmete aldığı Engelsiz Kahramanmaraş uygulamasıyla ulaşımdaki sorunlarımız çözüme kavuşuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş İçin Mutluluk Verici

Özel gereksinimli Muzaffer Alıç, “Teknolojiye meraklı birisiyim. Engelsiz Kahramanmaraş uygulamasının hayata geçirilmesi noktasında da aktif rol aldım. Bu süreçte biz engellilerin de fikrinin alınması son derece mutluluk verici. Her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Duran Türk ise, “Engelsiz Kahramanmaraş uygulamasının hayata geçirilmesi noktasında test ekibinde yer aldım. Toplu ulaşımda gerçekleştirdiğimiz testlerden son derece olumlu sonuçlar aldık. Bu uygulamayı şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Haber videoları: