Buradasınız

Başkan Güngör; “Bu Ay Sonunda Kalıcı Konutların Teslimine Başlanacak”

Cuma, 13.10.2023

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Daha dirençli, yaşanabilir ve modern bir Kahramanmaraş inşa ediyoruz. Kalıcı konutlarda önemli bir aşamaya gelindi. Ekim ayı sonu itibariyle kalıcı konutların teslimine başlanacak ve peyderpey devam edecek” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında şehre gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile Şairler Tepesi’nde düzenlenen programda, 6 Şubat depremlerinde ampute edilen vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi. Programda; TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ve engelli STK temsilcileri de yer aldı.

Her Alanda Ciddi Aşama Kat Ettik

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Asrın felaketinin ardından el birliğiyle gösterdiğimiz çabalarla hamdolsun bu günlere geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, kardeş belediyelerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla şehrimiz için gayretimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte yanımızda olan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında süreçler hızlı bir şekilde ilerliyor. Daha dirençli, yaşanabilir ve modern bir Kahramanmaraş inşa ediyoruz. Kalıcı konutlarda önemli bir aşamaya gelindi. Ekim ayı sonu itibariyle kalıcı konutların teslimine başlanacak ve peyderpey devam edecek. Deprem sürecinde olduğu gibi bugün de yanımızda olan, desteklerini eksik etmeyen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Çözüm Üretici Şehir

Kahramanmaraş’ın deprem sonrası süreçte birçok şeye öncü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Yeni Kahramanmaraş’ı inşa etmek ve gelecek nesillere bırakmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Şehrimiz deprem sonrası süreçte de hep çözüm üretici bir noktada yer aldı. Yerinde dönüşüm, Kahramanmaraş’ın ortak aklı olarak deprem bölgesine mâl oldu. Yine deprem sonrası 4 ilde inşa edilecek kamu konutları fikri de Kahramanmaraş’ta ortaya atıldı” dedi.

Devletimiz Deprem Bölgesinde Seferber Oldu

Programda yaptığı konuşmada, asrın felaketinde gösterilen devlet millet dayanışmasına vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “Kahramanmaraş’ın 6 Şubat depremlerinin ardından hızla toparlandığına şahit oluyoruz. Devletimiz ilk günden itibaren yaraları sarmak için seferber oldu. Devlet millet dayanışmasının en güzel örneklerinden birini gördük. Ülkemizin dört bir yanından belediyelerimiz deprem bölgesine yardıma koştu. Bu süreçte tüm imkânlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yardımına koşan tüm belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daima vatandaşlarımızın yanında olmayı, ihtiyaçlarını gidermeyi sürdüreceğiz” cümlelerini kaydetti.