Buradasınız

Şehrin Yeniden İnşa ve İhya Süreci Başladı

Cuma, 24.02.2023

İlçelerde de yeni yerleşim alanlarının tespiti noktasında çalışmaların başladığını belirten Başkan Güngör, “Şehrimiz için planladığımız yeni yerleşim alanlarını tüm ayrıntılarıyla değerlendiriyor ve inşa süreci için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Şehrimizi el birliğiyle yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Şehirde bir yandan afet ve acil durum çalışmalarını koordine ederken bir yandan da şehrin tekrardan ayağa kaldırılması noktasında yoğun gayret gösteren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile birlikte Göksun ve Afşin’de yeni yerleşim alanlarının tespiti ve değerlendirilmesi için gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da yer aldığı toplantıda; imar planları, zemin etüt çalışmaları ve ilçelerde hayata geçirilmesi planlanan projeler görüşüldü.

Elbistan’da Planlanan Yeni Yerleşim Alanları Değerlendirildi

Programın devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile Elbistan’da planlanan yeni yerleşim alanlarında incelemelerde bulundu. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve bakanlık yetkililerinin de yer aldığı incelemelerde, planlanan yeni yerleşim alanlarına ilişkin detaylı bir değerlendirme ve istişareler gerçekleştirildi.

Yeni Yerleşim Alanlarını Tüm Ayrıntılarıyla Değerlendiriyoruz

İstişare toplantısı ve incelemelere ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük felakette şehir merkezimizin yanı sıra ilçelerimiz de çok büyük hasar aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız şehir genelinde bir yandan hasar tespitini sürdürürken bir yandan da yeni yerleşim alanlarının tespiti noktasında yoğun gayret gösteriyor. İnşallah el birliğiyle şehrimizde yeni yerleşim alanlarını tespit ederek derhal inşa çalışmalarına başlayacağız. Şehrimiz için planladığımız yeni yerleşim alanlarını tüm ayrıntılarıyla değerlendiriyor ve inşa süreci için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kalıcı konutların yapılması noktasında bakanlığımız gerçekten çok hızlı hareket ediyor. Şehrimizi el birliğiyle yeniden inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.