Konteyner ve Çadır Kentlere Çocuklar İçin Oyun Grupları

Pazartesi, 20.02.2023

Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası çocukların yaşayabileceği travmaları en aza indirmek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak için konteyner ve çadır kentlere oyun grupları inşa ediyor.

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren Başkan Hayrettin Güngör öncülüğünde şehir genelinde afet ve acil durum yönetim çalışmalarını aralıksız sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin yaralarını sarmak için de yoğun gayret gösteriyor. Vatandaşların barınma ve yeme içme ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, afet sonrası çocukların yaşayabileceği travmaları en aza indirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak için de bir dizi çalışma gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, 12 Şubat Stadyumu’na kurulan çadır kente çocuklar için oyun grubu inşa edildi. Hayata geçirilen anlamlı çalışmayla, çocukların hem eğlenceli vakit geçirmesi hem de depremin yol açabileceği travmaların en aza indirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, konteyner ve çadır kentlerde çocuklar için oluşturulacak oyun alanlarının artırılacağı belirtildi.