Buradasınız

Büyükşehir ‘Engelleri’ Sevgiyle Aşıyor

Pazar, 04.12.2022

Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü’nde ‘Mucize Hayatlar, Mucize Notalar’ temalı konser etkinliği düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen konserde özel gereksinimli bireylerden oluşan koro, sevilen parçaları dinleyiciler için seslendirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Sevgi Her Engeli Aşar’ mottosuyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı bir etkinliği daha hayata geçirdi. Dünya Engelliler Günü’nde ‘Mucize Hayatlar, Mucize Notalar’ temalı konser etkinliği gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere; İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Ülkü Ocakları İl Başkanı Dursun Nar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, STK Temsilcileri, özel gereksinimli bireyler ve aileleri ile çok sayıda müziksever de katıldı. Özel gereksinimli bireylerden oluşan koro; Uzun İnce Bir Yoldayım, Yayladan Gel, Bülbül Havalanmış Yüksekten Uçar, İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım gibi nadide eserleri katılımcılar için seslendirdi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren konserde dinleyiciler de hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti. Ney, keman ve ud dinletilerinin de gerçekleştirildiği etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle noktalandı.

Tüm Türkiye’ye Örnek Olacak Çalışma

Programda konuşan Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen bu etkinlikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir kez daha bizlerin yanında olduğunu gösterdi. Bugün bizlerle birlikte olan tüm engelli dostu kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Toplu taşımada Büyükşehir Belediyemiz hakikaten erişilebilirlik standartları açısından tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışma gerçekleştirdi. Bunun en iyi şahidi Kahramanmaraşlı görme engelli kardeşlerimiz. Bu noktada dernek olarak Büyükşehir Belediyemizle iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Her zaman yanımızda olan ve bizleri destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e ve bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Haber videoları: