Buradasınız

Yaşlılarımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz

Perşembe, 04.08.2022

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İleri Yaş Atölyeleri’nin kapanış programı gerçekleştirildi. Kültür Park Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen, “Yaşlılarımızın üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın her noktasında bir şekilde yer almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımıza yönelik desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen İleri Yaş Atölyeleri’nin kapanış programı gerçekleştirildi. Kültür Park Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Cesur,  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, İleri Yaş Atölyesi eğitmenleri ve kursiyerleri ile kursiyerlerin aileleri de katıldı. Programda, Müzik Atölyesi kursiyerleri, katılımcılar için müzik dinletisi gerçekleştirdi. Kursiyerler, sergiledikleri performansla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Kapanış programında, eğitmenlere ve kursiyerlere teşekkür belgesi de takdim edildi. Program, İleri Yaş Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin ziyaretiyle noktalandı.

Desteklerimiz Artarak Devam Edecek

Kapanış programında konuşan Başkan Vekili Arif Şen, “Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ülkemizde ve tüm dünyada yaşlı nüfusu giderek artıyor. Bunun en önemli nedenleri arasında son 20 yılda sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte sağlık hizmetlerinin gelişmesi yer alıyor. Bu da doğal olarak toplumdaki yaşlı kesimin oranını giderek artırıyor. Yaşlı nüfusunun artması, yaşlılara sunulan hizmetlerin hem sayısının artırılmasını hem de ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesini zorunlu kılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de şehrimizde yaşlılarımıza yönelik çeşitli hizmetler gerçekleştiriyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz YADES de bunlardan bir tanesi. YADES programımız ile yaşlı vatandaşlarımıza çeşitli hizmetler ulaştırıyoruz. Yaşlılarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerimizden bir tanesi de İleri Yaş Atölyeleri oldu. Atölyelerimizde yaşlılarımıza yönelik çeşitli eğitimler gerçekleştirdik. Yaşlılarımızın üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın her noktasında bir şekilde yer almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımıza yönelik desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Çok Güzel Ürünler Ortaya Çıkarıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşlılara yönelik düzenlenen İleri Yaş Atölyeleri’nin önemine değinen Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen,” YADES kapsamında açmış olduğumuz İleri Yaş Atölyelerimizin kapanış törenini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız, yaşları ne kadar ilerlemiş olsa da ruhlarının ne kadar genç kaldığını bu atölyelerde bizlere bir kez daha gösterdiler. Daha önce seramikle, enstrümanla hiç alakası olmayan büyüklerimizin atölyelerimizde aldıkları eğitimler neticesinde çok güzel ürünler ortaya çıkardığına şahit olduk. Hayatın bütün zorluklara rağmen yaşamaya değer olduğunu burada yaşlılarımız bizlere bir kez daha ispatladılar. Bizler de buna vesile olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyalleşmemize ve Becerilerimizi Geliştirmemize Katkı Sağladı

İleri Yaş Atölyesi kursiyerlerinden Abdurrahman Terzi, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaşlılara yönelik gerçekleştirilen bu kurslar sayesinde hem sosyalleşme hem de el becerilerimizi geliştirme fırsatımız oldu. Bizlere bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” dedi. İbrahim Parsıl ise, “Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çini – Seramik Atölyesi’nde eğitim aldım. Gerçekten kursları çok sevdik. Eğitmenlerimiz ve Büyükşehir Belediyesi personelleri bizlerle son derece yakından ilgilendi. Gerçekten sanat eseri diyebileceğimiz güzellikte eserler ortaya çıkarıldı. Bunların tamamı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’ün destekleriyle ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber videoları: