Buradasınız

Büyükşehir Göksun’da Yol Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor

Çarşamba, 06.07.2022

Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da muhtelif mahallelerde yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Başlatılan yol genişletme, asfalt ve yenilemelerle ilçede ulaşım konforu yükseliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde kesintisiz ulaşımı sağlamak için yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler, Göksun’da muhtelif bölgelerde yol yenileme çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler, Kınıkkoz grup yolu ve Elmalı mahalle yolunda sıcak asfalt yama uygulamalarını sürdürüyor. Deforme olan güzergâhlardaki sorunları giderme amacıyla 2 bin ton asfalt kullanılıyor.

Kınıkkoz Grup Yolunda Genişletme

Ayrıca darlığı sebebiyle ulaşımda aksamalara neden olan Kınıkkoz grup yolunun yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki kısmında da gerçekleştirilen genişletme çalışmaları tamamlandı. Genişliği artırılan arterde ulaşım konforu ve güvenliği sağlandı. Yine ekipler tarafından Göksun Büyükçamurlu Mahallesi’nden başlayarak Andırın Geben karayoluna kadar uzanan 16 kilometre uzunluğundaki Sırmalı grup yolunda da asfalt öncesi temel hazırlıkları gerçekleştiriliyor. Kazı, dolgu ve zemin iyileştirme çalışmalarının ardından 16 kilometre uzunluğundaki arterde sathi asfalt uygulamasına başlanacak.