Buradasınız

“Engelsiz Bir Şehir” Hedefiyle Gece Gündüz Çalışıyoruz

Cuma, 13.05.2022

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen farkındalık etkinliğinde konuşan Başkan Güngör, “Biz engelli kardeşlerimizin ve kıymetli ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Amacımız sosyal hizmetler ve toplumsal yaşama katılım noktasında engellilerimizin sorunlarını bir bir tespit edip bunlara yönelik çözüm üretmek ve bunları da hayata geçirmektir” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Engelliler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğine katıldı. Etkinlikte Başkan Güngör’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, özel gereksinimli bireyler ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Meydanı’nda noktalanan farkındalık yürüyüşü renkli anlara sahne oldu. Kamu Kurum ve Kuruluşları, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri ve STK’lar meydana kurdukları stantlarda faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Herkes Bir Engelli Adayı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmalarını desteklemek, onların hayatını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm zorlukları ortadan kaldırmak hepimizin görev ve sorumluluğu olmalıdır. Biz, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, insan odaklı politikalarla engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak spordan sanata, sosyal hayatın tüm alanlarında etkin şekilde yer almalarını arzu ediyoruz. Biz engelli kardeşlerimizin ve kıymetli ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Amacımız sosyal hizmetler ve toplumsal yaşama katılım noktasında engellilerimizin sorunlarını bir bir tespit edip bunlara yönelik çözüm üretmek ve bunları da hayata geçirmektir” diye konuştu.

Her Zaman Engellilerimizin Yanındayız

Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ve bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğinin altını çizen Başkan Güngör, “Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz engelli kardeşlerimiz için çok ciddi projeler hayata geçirdi. Özellikle engelli kardeşlerimizin istihdama katılması yönünde ciddi yatırımlar yapıldı. Yerel yönetimler olarak bizler de hükümetimizle iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışarak engellilerimize destek olmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda, şehrimizde de ciddi projeler hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak medikal ürün temini, danışmanlık hizmeti, lift asansörlü araç, evde berber hizmeti, farkındalık programları, meslek edindirme ve EKPSS kursları gibi hizmetlerimizle engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yanlarında olmaya gayret gösterdik. Ayrıca İŞKUR ile iş birliği içerisinde engelli kardeşlerimizin istihdama katılması konusunda ciddi projeler hayata geçirdik. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de tüm engelli kardeşlerimizin önlerindeki engelleri kaldırmak için hiçbir engel tanımadan çalışmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.  

Haber videoları: