Buradasınız

Kent Orkestrası Sanatseverlerden Tam Not Aldı

Pazartesi, 04.10.2021

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kent Orkestrası konseri gerçekleştirildi. Genç yeteneklerin sahne aldığı gecede, Anadolu’nun birçok yöresinden türküler seslendirildi. Orkestra kurucularından Ali Zarifoğlu, “Sanata ve sanatçıya desteklerini esirgemeyen Başkanımız Hayrettin Güngör’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bir konser etkinliğiyle daha kültür sanat dostlarını buluşturdu. Bu kapsamda, güzel sanatlar eğitimi alan genç yetenekler tarafından kurulan “Kahramanmaraş Kent Orkestrası” ilk konseriyle seyirci karşısına çıktı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği’nin birçok eserinin seslendirildiği etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Zişan Türkmen, Gamze Keklikçek, Miraç Çakır, Ali Zarifoğlu ve Ahmet Arıkcan’ın performanslarını sergilediği konsere sanatseverler de tam not verdi.

Büyükşehir Sanatçının Yanında

Düzenlenen etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Kahramanmaraş Kent Orkestrası üyesi Mehmet Ali Zarifoğlu, “Ben orkestramızın kurucu üyelerinden biriyim. Ekibimiz gelecek vadeden genç yeteneklerden oluşuyor. Ağırlıkla müzik bilimi alanında yüksek lisans öğrencileri tarafından kurulan orkestramız, Büyükşehir Belediye’mizin destekleriyle ilk kez konser verdi. İnşallah bu konserlerimize devam edeceğiz. Bu süreçte sanata ve sanatçıya desteklerini esirgemeyen Başkanımız Hayrettin Güngör’e şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Haber videoları: