Buradasınız

Büyükşehir’den 4 Yeni Köprü

Perşembe, 30.09.2021

Şehir genelinde ulaşım ağını her geçen gün güçlendiren Büyükşehir Belediyesi’nin Türkoğlu Dedeler ve Onikişubat Şahinkayası mahallelerinde yenilerini inşa ettiği köprülerin betonarme çalışmaları sürüyor. Dulkadiroğlu Peynirdere ve Bulanık mahallelerinde ise eski köprülerin yerine iki yeni köprü inşa edilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde hayata geçirdiği yatırımlarla ulaşım ağını güçlendiriyor. Bu kapsamda, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler tarafından Onikişubat Şahinkayası Mahallesine inşa edilen köprü yükselmeye başladı. Betonarme çalışmaların gerçekleştirildiği yeni köprü, 10 metre uzunluğa ve 12 metre genişliğe sahip olacak şekilde yenilenerek çift şerit olarak hizmet verecek. Türkoğlu ilçesi Dedeler Mahallesi ise çalışma gerçekleştirilen adreslerden bir diğeri. Kaplankaya Deresi’nin kolu üzerinde bulunan ve bölgenin ana girişi olarak kullanılan 3 metrelik eski yapı, yerini 12 metre uzunluğa ve 9 metre genişliğe sahip olacak yeni köprüye bırakacak. Betonarme çalışmaların gerçekleştirildiği projenin, kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

Dulkadiroğlu’na İki Yeni Köprü

Dulkadiroğlu’nun kırsal mahalleleri arasında yer alan Peynirdere ve Bulanık mahallelerinde ise köprü inşası için hazırlıklar sürüyor. Peynirdere mahallesinin girişinde yer alan eski köprü yol kotu ve darlığı sebebiyle trafikte aksamalara sebebiyet vermekteydi. Başlanacak çalışmayla birlikte 4,5 metre genişliğe sahip köprü, 10 metreye genişletilecek ve yerden 1,5 metre yükseltilecek. Bulanık Mahallesi’nde de yol kotu sorunu olan ve ani düşüşleri sebebiyle araçların görüş mesafesini daraltarak aksamalara sebebiyet veren eski köprü yenileniyor. Yeni yapılacak köprünün genişliğinin 10 metre olması planlanırken, ilçenin her iki mahallesinde de çalışmalar kısa süre içinde başlatılacak.