Gıda İhtisas OSB’de Değerlendirme Toplantısı

Pazartesi, 01.03.2021

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu’nda kurulması planlanan “Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu’nda kurulması planlanan “Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ile paydaş kurum temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kurulum süreçleri, tamamlanan aşamalar, ortaklık yapısı ve müteşebbis heyetin belirlenmesi hususları değerlendirildi. Kahramanmaraş’ın gıda sektörünün kalkınması amacıyla kurulması planlanan organize sanayi bölgesinin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kahramanmaraş Valiliği, Türkoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası iş birliğiyle kurulması bekleniyor. Proje aşamasında olan organize sanayi bölgesine ilişkin kuruluş protokolünün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasına müteakip projenin hızla hayata geçirilmesi planlanıyor. Kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin şehir ekonomisini, istihdamını ve gıda ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda tanınırlığını artırması hedefleniyor.