Buradasınız

Kurtuluş Tiyatrosu Ayakta Alkışlandı

Perşembe, 11.02.2021

Milli Mücadelenin 101. yılına özel olarak hazırlanan ‘Kurtuluş Tiyatrosu’ gösterimi yapıldı. Başkan Güngör, “Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Bize bu toprakları yurt bırakan ecdadımızı rahmetle anıyorum” dedi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk gösterime Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öcal, meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Tek perdelik oyunda, Abdal Halil Ağa, Avukat Mehmet Ali Kısakürek, Rıdvan Hoca, Sütçü İmam, Senem Ayşe ve Arslan Bey üzerinden Kahramanmaraş’ın milli mücadelesi anlatıldı.

Anadolu’nun İlhamıyız

Yaklaşık 1 saat süren oyun sonunda ayakta alkışlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Öncelikle tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Tüm oyuncularımızın emeğine sağlık. Bu yıl Kurtuluş Haftası temasıyla etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Temamız da ‘İstiklal İlham Verir’ oldu. Kahramanmaraşımızın kurtuluşunun milli mücadelemizde çok önemli bir yeri var. Bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımızı rahmetle anıyorum. Tabi söylenecek çok söz var. İstiklalin öncü şehriyiz. Maraş’ın direnişi sivil bir direniştir. Maraş topyekün direniyor. İşte Maraş direnişiyle tüm Anadolu’ya ilham veriyor” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın Öz Kaynağı

Kurtuluş Tiyatrosu’nun yönetmeni İsmail Kavrakoğlu ise, oyuncu kadrosunun Kahramanmaraşlı oyunculardan seçildiğine dikkat çekerek, “En büyük amacımız bu oyunu Kahramanmaraş’ın çocuklarıyla yapmaktı. Hamdolsun bunu gerçekleştirdik. Bu oyuncularımız Kahramanmaraş’ın öz kaynağı. Tüm oyuncularımızı alınlarından öpüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu güzel çocuklarımızı yetiştiren ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. Güzel bir imkanımız oldu. Bu imkanı bize sağlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, oyunun yönetmeni İsmail Kavrakoğlu’na günün anısına plaket takdim etti.

Haber videoları: