Buradasınız

İstiklalin 101. Yılı Kutlanıyor

Perşembe, 11.02.2021

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 101. Yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Ardından Sütçü İmam mezarı başında anılarak Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitliklere ziyaret gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılında düzenlenen “Kurtuluş Haftası” etkinlikleri Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunumu ile devam etti. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Ömer Faruk Coşkun ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Düzenlenen törenin ardından Milli Mücadele kahramanlarından Sütçü İmam, mezarı başında anılarak dualar edildi. Protokol mensupları tarafından daha sonra Şeyh Adil Mezarlığı’nda bulunan şehitlikler ziyaret edilerek, dualar eşliğinde mezarlara karanfil bırakıldı.

Temsili Yürüyüş Düzenlendi

Törenler, Milli Mücadele’yi anmak için düzenlenen yürüyüşle devam etti. Kahramanmaraş tarihinin sembol mekânlarından olan “Bahtiyar Yokuşu” ve Kanlıdere arasında gerçekleşen yürüyüşe protokolün yanı sıra, çeteler ve vatandaşlar da eşlik etti.

Haber videoları: