Buradasınız

Coğrafi İşaret Çalışmaları Anlatıldı

Cuma, 18.12.2020

Büyükşehir Belediyesi, Yerli Malı Haftası kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Hakları Komitesine üye çocuklara online Coğrafi İşaret Dersi verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yerli Malı Haftası münasebetiyle Coğrafi İşaretin Önemine ilişkin öğrencilere online ders verdi. Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen online derste Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile Çocuk Hakları Komitesine üye 28 öğrenciye Coğrafi İşaretin önemi anlatıldı.

14 Tescilli Ürünümüz Var

Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Büyükşehir Belediyesi olarak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Ticaret ve Sanayi Odası, Lokantacılar Odası gibi kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışarak Kahramanmaraş’ın kültürel mirasını, doğal kaynaklarını gün yüzüne çıkarmak,  kültürel değerlerimizi koruma altına almak adına birçok çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalardan birtanesi de coğrafi işaret çalışmalarıdır.2012 yılından bu yana Coğrafi İşaret başvurusu yapmaktayız. Şehrimize ait 14 adet tescil bulunmaktadır. Bunların 9 adedi Büyükşehir belediyemize 5 adedi diğer kurumlarımıza aittir. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok yeni başvuru için çalışmalarımız devam etmektedir” denilerek bilgi verildi.