Buradasınız

Tarihi Çarşı’da Yenileme Devam Ediyor

Pazartesi, 21.09.2020

Başkan Güngör, “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın siluetini ortaya çıkaracak projemizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hem şehrimize hem de esnafımıza önemli katkılar sağlayacak çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Hayrettin Güngör, Tarihi Kapalı Çarşı Cephe İyileştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bölge esnafının işlerinin etkilenmemesi için geceleri gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında çıkma katlar alınıyor. Sürdürülen proje ile ilgili bilgileri paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tarihi Kapalı Çarşı’mızın siluetini ortaya çıkaracak projede çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

 

Çıkma Katlar Alınıyor

Başkan Güngör, “Tarihi Kapalı Çarşı’nın Demokrasi Meydanı’na bakan cephesinde iyileştirme çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz ilk etapta çıkma katların yıkımını gerçekleştiriyor. Ardından da işyerlerinin cephelerinde çalışmalarımız başlayacak. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı hemşerilerimiz ve esnafımızın beğenisine sunacağız” dedi.

 

Şehre ve Esnafa Katkı

Esnafın işlerinin etkilenmemesi için projenin gece saatlerinde sürdürüldüğünü de açıklamalarına ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bölgedeki ticari hayatın etkilenmemesi için yıkım ve imalat işlerini geceleri gerçekleştiriyoruz. 300 metrelik cephe boyunca bulunan 70 iş yerimizde de bu projemizi uygulayacağız. Aynı zamanda Tarihi Çarşımız için 9 ayrı giriş kapısı da inşa edilmiş olacak. Hem şehrimize hem de esnafımıza önemli katkılar sağlayacak çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.