Buradasınız

Kahramanmaraş 1. Ulusal Sazan Balığı Yakalama Yarışması yapıldı

Pazar, 13.09.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Amatör Olta Balıkçıları Kara Avcılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMOBDER) işbirliği ile Kahramanmaraş 1. Ulusal Sazan Balığı Yakalama Yarışması düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde KSÜ, KAMOBDER ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile 1. Ulusal Sazan Balığı Yakalama Yarışması düzenlendi.

Zengin su havzasına sahip olan Kahramanmaraş’ta Menzelet Barajı’nda gerçekleştirilen Kahramanmaraş 1. Ulusal Sazan Balığı Yakalama Yarışması’na Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan 30 takım katıldı.

Menzelet Mesire Alanında gerçekleştirilen Kahramanmaraş 1. Ulusal Sazan Balığı Yakalama Yarışması’na katılan yarışmacılar böylesine anlamlı bir organizasyondan dolayı başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesine Teşekkür

Yarışmacılardan Kahramanmaraş adına yarışmalara katılan Ramazan Kalalı çok mutlu olduklarını ifade ederek: “İçinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bu organizasyonu gerçekten yerinde ve anlamlı bir hizmet olarak buluyorum. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere emeği geçen, destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer illerden gelen yarışmacı arkadaşlarla da kaynaşma sağladık. Hem bizler için hem de şehrimizin tanıtımı adına gerçekten güzel bir organizasyon oldu” diye konuştu.

Katılım oldukça yüksek

Yarışmaya Gaziantep’ten katıldığını ifade eden Cevat Kurt ise: “Türkiye’nin birçok yerinde balık yakalama yarışmalarına katılmıştık. Kahramanmaraş’ta ilk defa  pandemi sürecinde yapılması çok güzel ve yerinde bir hareket olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca katılımın çok yoğun olduğunu gözlemledik. Şu anda 30 takım var ve her biri üçer kişiden oluşuyor. Ayrıca yedek kalan takımlar da var. Buraya gelen diğer yarışmacılarla görüştük. Menzelet Mesire Alanını ve Menzelet Barajını bilmeyen ve ilk defa gelen insanlar olduğunu gördük. Kahramanmaraş su havzası yönü ile gerçekten çok zengin şehirlerimizden birisi. Halkımızın moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğu bu pandemi sürecinde böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Kahramanmaraş Amatör Olta Balıkçıları Derneği ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum”  sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

Daire Başkanı Doğan: “Amacımız balıkçılığı bilinçli olarak yapmak”

Kahramanmaraş’ın gerek iklimi ve coğrafyası, gerekse tarihi ve kültürel değerleri ile önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Daire Başkanı Duran Doğan ödül töreninde yaptığı konuşmada: “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz 1. Ulusal Sazan Balığı Yakalama Yarışmamız sonuçlandı. Yarışmaya Kahramanmaraş’tan 23, Gaziantep’ten 3, Şanlıurfa ve Osmaniye illerimizden de 2’şer takım olmak üzere 30 takım katıldı. Su havzası yönünden oldukça zengin olan Kahramanmaraş’ta bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu yarışmamızı hem şehrimizin doğal güzelliklerini anlatmak tanıtmak hem de balıkçılığın bilinçli bir şekilde yapılması ve doğal hayatın korunması amacıyla gerçekleştirdik.

Bu yarışmanın düzenlenmesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Kahramanmaraş Amatör Olta Balıkçıları Kara Avcılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneğimize ve diğer destek veren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KMBB Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü organizesi ile Cumartesi günü saat 15.00 başlayıp, Pazar günü sabah saat 09.00’a kadar devam eden yarışma ödül töreni ile sona erdi.

‘En Uzun ve En Çok Balık Yakalama kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye giren isimler şunlar;

1.47.5 cm uzunluğunda yakaladıkları balıkla Ali Yıldırım Takımı

2.47 cm uzunluğunda yakaladıkları balıkla Mete Yiğit Takımı

3.41.5 cm uzunluğunda yakaladıkları balıkla Soner Küçük Takımı ödül almaya hak kazandılar.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri ve plaketleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Daire Başkanı Duran Doğan, KSÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölüm Başkanı Hakan Büyükçapar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Bülbül, KAMOBDER Başkanı Vahdet Seyhan tarafından verildi.

Dereceye girenlere; olta takımı, uyku tulumu, çadır, sandalye, şapka ve çantadan oluşan kamp malzemeleri hediye edildi.

 

Haber videoları: