Büyükşehir’in halk kütüphaneleri açılıyor

Cuma, 05.06.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren halk kütüphaneleri ‘Kontrollü Sosyal Hayata Dönüş’ kapsamında hazırlanan kurallara uygun olarak kapılarını 8 Haziran’da açıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren halk kütüphanelerinin 8 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada: “İlimiz genelinde hizmet veren halk kütüphanelerimiz 8 Haziran Pazartesi günü okuyuculara hizmet vermeye başlayacaktır. Her gün 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek olan halk kütüphanelerimizden faydalanmak isteyen okuyucularımız ‘Kontrollü Sosyal Hayata Dönüş’ kapsamında düzenlenen kurallara uymaları gerekmektedir.

Kütüphanelerimizde uygulanacak kurallar aşağıdaki gibidir.

* Maskesi olmayan kullanıcılar kütüphaneye alınmayacaktır.

* Her masaya 1 kişi oturacaktır.

* Masalar numaralandırılacak ve hangi masada kimin oturduğunun tespiti için girişte kayıt oluşturulacaktır.

* Kitaplar sadece iade alınacak, ödünç verme işlemi yapılmayacaktır.

* İnternet / bilgisayar salonları kullanılmayacaktır.

* Merkezi klima / havalandırma sistemleri kullanılmayacak, ortam sürekli havalandırılacaktır.

* Kütüphanelerde bulunan mescitler, asgari düzeyde kullanıcı ile kullanıma açılacaktır.

* Kullanıcıların girişte ateşi ölçülerek, il hıfzıssıhha tarafından belirlenmiş olan ateş seviyesinin üstündeki kullanıcıların binaya girişine izin verilmeyecektir.