Buradasınız

Kütüphaneler yeni döneme hazırlanıyor

Çarşamba, 03.06.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan halk kütüphanelerinin yeni dönemde vereceği hizmetler için personellerin eğitim çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan halk kütüphaneleri yeni hizmet dönemine hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve ANKOS Akademi Çalışma Grubu İşbirliği ile Emre Hasan Akbayrak'ın moderatörlüğünde halk kütüphanelerinin personellerinin katılımlarıyla ilki gerçekleşen “Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Pandemi Sürecine Yaklaşımı” konulu eğitimler serisi başlamış olup, “Kütüphanelerde COVID-19 Bulaşını Önleme”, “Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı”, “Ortak Alanların Dezenfeksiyonu ve Pandemi Sürecinde Yeni Paradigmalar”, eğitimleri ile hafta boyunca devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu: “Pandemi sürecinden sonra kütüphanelerimiz kullanıcılarımızın hizmetine açılacaktır. Bizlerde açılmadan önce daha iyi hizmet verebilmek için tüm personellerimize eğitim planlaması yaptık. ANKOS Akademinin ermiş olduğu bu eğitimler neticesinde pandemi sürecinde ve sonrasında personellerimizin daha bilinçli olarak hizmet vermelerini sağlamayı amaçladık. Bu süreç sonrasında kütüphanelerimizi hazır hale getirdik. Personel eğitimlerimizle birlikte tüm çalışmalarımızı tamamlamış olduk” diye konuştu.