Buradasınız

Büyükşehir Serası İlkbahara Hazırlanıyor

Cuma, 21.02.2020

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren serada ilkbahar hazırlığı devam ediyor. Bitkilendirme çalışmalarının yanı sıra bitkilerde meydana gelebilecek hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama çalışmaları da yürütülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin il genelinde yürüttüğü bitkilendirme ve çimlendirme çalışmalarında kullandığı bitkiler, kendi serasında üretiliyor. Bitkilendirme çalışmaları kapsamında kullanılacak tüm gerekli materyal temini, üretimi ve yetiştirilmesi, bitkilerin bakım ve budanması, depolanması, alanlara dağıtımı gibi işler de bizzat büyükşehir belediyesi bünyesindeki sera tarafından gerçekleştiriliyor.

Serada görev yapan ekipler Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki her türlü aktif ve pasif yeşil alan; millet bahçesi, mesire alanı, hobi bahçesi, park,  koşu yolu, ağaçlandırma sahaları, refüj ve kavşak düzenlemeleri vb. alanlarla ilgili gerekli toprak tesviye, bitkilendirme, çim ekimi, peyzaj,  koruma ve temizlik işlerini yaparak veya yaptırarak yeşil alanların devamlılığını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri aynı zaman da sorumlu olduğu tüm yeşil alanlarda bulunan bitkisel materyalde ortaya çıkabilecek hastalık ve zararlılara karşı koruyucu tedbirleri alarak  ilaçlama çalışmalarını da yürütüyor.