Buradasınız

Belediyeler Birliği’nden Ağaç Sökme Makinesi

Salı, 18.02.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından destek amaçlı hibe edilen ağaç sökme makinesini teslim aldı.

Çeşitli alanlarda yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelere yeni sisteme uygun, modern araç desteğini sürdürüyor. Bu bağlamda Belediyeler Birliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ağaçların zarar görmeden mevcut yerlerinden sökülmesini, sonrasında yeni yerlerine taşınıp aynı şekilde zarar görmeden dikilmesini sağlayan, bir adet ağaç sökme makinesi hibe etti. Büyükşehir Belediye tarafından teslim alınan ağaç sökme makinesine dair yetkililer; “Yerinden sökülen ağaçların kök ve gövdelerinin herhangi bir zarar görmemesi, yeni yerlerine uyum göstermeleri açısından da çok önemli. Ağaç sökme makineleri sayesinde ağaçların sökümleri, yeni yerlerine taşınması ve dikilmesi kolaylaşmakta, ayrıca daha kısa sürede daha çok iş yapılabilmektedir.” dediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu anlamlı destek için Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür ederek aracın hayırlı olmasını diledi.