Emperyalizme Karşı Direniş Paneli yapıldı

Perşembe, 13.02.2020

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında İslam ve Türk Dünyasında Emperyalizme Karşı Direniş Mücadelesi Paneli gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Uluslararası İslam ve Türk Dünyasında Emperyalizme Karşı Direniş Mücadelesi Paneli gerçekleştirildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Bosna-Hersek, Gagauizya, Doğu Türkistan, Yemen, Filistin, Suriye, Libya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’den çeşitli akademisyenler ve devlet yetkilileri katıldı.

Panelde Gagauiza Devlet Başkanı İrina Vlah; “Gagauziya Direniş Ruhu”, Bosna Hersek Visiko Belediye Başkanı Amra Babiç; “Bosna Hersek Direniş Ruhu”, Yemen Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ali Jarallah Ahmed; “Yemen Direniş Ruhu”, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özçelik; “Şanlıurfa Direnişi”, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İlyas Gökhan; “Kahramanmaraş Direniş Ruhu”, Filistin El Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Sinine; “Filistin Direniş Ruhu”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar; “KKTC Direniş Ruhu”, Gaziantep Büyükşehir Bel. Kültür A.Ş. Gen. Müd. Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar; “Gaziantep Direniş Ruhu”, KSÜ Dr. Öğr. Üyesi. Alimcan Buğda; “Doğu Türkistan Direniş Ruhu”, İslam İşbirliği Teşkilatı Araştırma Uzmanı Mustafa El Sagezli; “Libya Direniş Ruhu”, Okt. Muhammed Zekeriya El – Hamed; “Suriye Direniş Ruhu” konularında birer bildiri yayınladılar.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile diğer protokol mensupları ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği panelin sonunda panelistlere katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.