Buradasınız

Kahramanmaraş Lezzetleri Şifa Deposu…

Cuma, 07.02.2020

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Maraş Paçası ve Gastronomisi konulu konferans için şehre gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ‘Andırın Doktoru’ olarak bilinen Tirşik Çorbası’nın çok sağlıklı bir yiyecek olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve firmaların desteğiyle düzenlenen “Maraş Paçası ve Gastronomisi” konulu konferans için Kahramanmaraş’a gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay kente özgü lezzetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü makamında ziyareti esnasında yaptığı açıklamalarda Maraş Paçası’nın özelliklerinden ve faydalarından bahseden Karatay, bir firma ziyaretinde tadına bakma imkânı bulduğu Tirşik Çorbası’nın çok fazla antioksidan içerdiğini belirterek “Kışın bol bol Tirşik Çorbası içerseniz gribe yakalanmazsınız” dedi.

İlk defa karşılaştığı Tirşik Çorbası’nın çok sağlıklı olduğunu ifade eden Karatay; “ İlk defa görüyorum ve hakikaten çok zehirli bir otmuş. Fakat bir veya iki gece fermente yapıldığı zaman doğal olan her şey sağlıklı olur. Müthiş bir ekşi lezzeti var, çok güzel de hazırlanmış, hazırlayanın ellerine sağlık. Aşırı ekşi olmasının sebebi C vitaminin, yani çok yüksek doz antioksidan, doğal antioksidan içerdiğini gösteriyor. Bunu kışın bol bol yerseniz grip olmazsınız, viral enfeksiyon ve hiçbir enfeksiyonla karşılaşmazsınız. Zaten burada yerel olarak bunun için de doktor olarak, kış doktoru olarak kullanılıyormuş” dedi.