100. Yıl Etkinlik Tırı Yola Çıktı

Pazartesi, 06.01.2020

Büyükşehir Belediyesi’nin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında hazırladığı Etkinlik Tırı öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla gerçekleştireceği programları, Etkinlik Tırı’yla il geneline taşıyor. İlk durağı Göksun olan Etkinlik Tırı’nda “Taş Mektep” filmi gösteriliyor. Ayrıca ilçelerde, çat kapı, özellikle herhangi bir saat, mekan veya şahıs belirlenmeden, interaktif tiyatro gösterileri yapılıyor. Tiyatronun içeriğini, Kahramanmaraşlıların yüz yıl önce gösterdikleri kahramanlık ve fedakarlıklar oluşturuyor. Kaldırım, cadde, sokak, okul bahçesi, bir dükkan veya otoparkta hiç fark etmez, aniden vatandaşların karşısına geçen tiyatro oyuncuları, o anda, sorularıyla ve canlandırdıkları tarihî karakterlerle, farklı bir deneyimin yaşanmasını sağlıyorlar. Sessiz ve rahat bir salona dönüştürülen tırın içindeyse, her izleyeni duygulandıran, tarihimizde yaşanmış olaylardan yola çıkılarak çekilmiş “Taş Mektep” filmi gösterilmektedir. Göksun’da çok beğenilen ve yoğun ilgiyle karşılanan Etkinlik Tırı’nın yeni rotası Afşin ilçesidir. Program takviminde diğer ilçeler Elbistan, Çağlayancerit, Ekinözü, Andırın, Pazarcık, Nurhak, Türkoğlu, Dulkadiroğlu ve Onikişubat da bulunmaktadır.