Buradasınız

Meclis Üyelerine Eğitim Semineri

Cuma, 06.12.2019

Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine yönelik bir eğitim semineri düzenledi. Başkan Güngör, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile başlatılan bu eğitim seminerlerinin devam edeceğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde Belediye Meclis Üyelerine yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin tarafından sunulan eğitimlerde Belediye Kanunu ve Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği üzerinde duruldu.

Belediyemizden Beklentiler Yüksek

Eğitim seminerinin açılışında kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, toplumun Büyükşehir Belediyesinden beklentilerinin yüksek olduğuna dikkat çekerek: “Toplumun tüm kesimlerinin beklentileri belediyemizden yüksek. Ancak takdir edersiniz kamu mevzuatı çerçevesinde hem bu eğitimlerin bu çalışmaların yürütülmesi gerekiyor hem de aktif hizmet vermemiz gerekiyor. Diğer kamu kurumlarına göre çok daha hızlı çalışması çok daha hızlı karar alması gereken hızlı çözüm üretmesi gereken bir organ belediye meclisi. Belediyemizde düzenlenen ve çok yakında ilçe belediyelerimizi de dahil edeceğimiz bu tür eğitimlerin yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Soruları Cevaplandırdı

Açılış konuşmasının ardından İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin kürsüye gelerek belediye meclis üyelerine belediyelerin organlarından başlamak üzere belediye mevzuatına kadar birçok konuda eğitimler vererek belediye meclisinin görev, yetki ve sorumlulukları üzerine konuştu. İç Denetim Birim Başkanı Tekin seminerin sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

Eğitim Seminerlerimiz Devam Edecek

Eğitim seminerine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu tür eğitim seminerlerinin devam edeceğine dikkat çekerek: “Belediye Meclis Üyelerimize yönelik düzenlediğimiz “Belediye Kanunu ve Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği” konulu eğitim programımızda meclis üyelerimizle bir araya geldik. Bu tür eğitimlerimiz gerek meclis üyelerimize gerekse personellerimize yönelik olarak devam edecek. Bu verimli toplantıya eğitmen olarak katılan İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Sayın Tahir Tekin’e ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim seminerinin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, İç Denetim Birimi Başkanı Tekin’e Maraş işi Bakır Tabak hediye ederek verdiği seminerden dolayı teşekkür etti.