Buradasınız

“Hedefimiz Tarihi Dokuyu Ortaya Çıkarmak”

Pazar, 03.11.2019

Kent merkezinin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması projesinde çalışmalar başladı. Başkan Güngör, “Hedefimiz Tarihi Maraş Kalesi, Kapalı Çarşı, Yusuflar Mahallesi, Onikişubat Stadyumu ve Germenicia mozaiklerinin bulunduğu tarihi adada yenileme çalışmaları gerçekleştirmek. Bütüncül bir bakış açısıyla hareket ederek etaplar halinde bir proje hazırlamayı hedefliyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kent merkezinin tarihi dokuya uygun tasarımı projesinde çalışmaların başladığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda, Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Tarihi Kentler Birliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’ndan (ÇEKÜL) akademisyen ve uzmanlar, imar komisyonu üyeleri ile büyükşehir belediyesi teknik ekibi yer aldı. 

Tarihi Ada’ya Bütüncül Bakış

Başkan Güngör, “Kadim şehrimizin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz Tarihi Maraş Kalesi, Kapalı Çarşı, Yusuflar Mahallesi, Onikişubat Stadyumu ve Germenicia mozaiklerinin bulunduğu tarihi adada yenileme çalışmaları gerçekleştirmek. Bütüncül bir bakış açısıyla hareket ederek etaplar halinde bir proje hazırlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda saha incelemeleri yapılacak. Çalışmamızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Alanda İnceleme Yapıldı

Gerçekleştirilen toplantının ardından teknik heyetle saha incelemeleri gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Nihat Yıldız, Mehmet Ertürkmen, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Fatih Bülbül, Çekül Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hurşit Arslan, Mimar Metin Keskin ve Uzman Faruk Göksu’nun katılımıyla gerçekleşen incelemede proje uygulama alanları ziyaret edildi.