Buradasınız

Zaferin 97. Yıldönümü

Cuma, 30.08.2019

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh, şuur ve dirayet her zaman diri kalacaktır. Kutlu zaferimizin 97. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanı, milleti ve bayrağı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimiz ve büyük Türk Milleti’nin Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında şehir genelinde düzenlenen etkinliklere katıldı. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen programda ilk olarak çelenk sunumu gerçekleşti. Ardından şehir protokolüyle Şeyhadil Mezarlığı’na geçilerek şehitlik ziyaretleri yapıldı, dua edildi. Şehitlere Saygı Atışı ile devam eden programda daha sonra Valiliğe geçilerek Zafer Bayramı tebrikleri kabul edildi.

Etkinlikler Coşkuyla Geçti

Zafer Bayramı’nın yıldönümünde gerçekleştirilen etkinlikler Trabzon Caddesi’nde devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör beraberinde Vali Vahdettin Özkan ve Garnizon Komutanı Albay Alptan Ulutaş ile Kahramanmaraşlıları selamlayarak Zafer Bayramı’nın yıldönümünü tebrik etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların yapıldığı program resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

Bağımsızlık ve Milli Hakimiyet

Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümünü tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Tarihimizin şanlı sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi esarete mahkum edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyeti müjdelemiştir.Bu zafer dünyaya bir kez daha, milletimizin birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istiklalinden vazgeçmeyeceğini altını çizerek göstermiştir” diye konuştu.

Bu Ruh Her Zaman Diri Kalacak

Türk Milletinin işgalcilere karşı ortaya koyduğu yüksek ruh, şuur ve dirayetin her zaman diri kalacağını belirten Başkan Güngör, “Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh, şuur ve dirayet her zaman diri kalacaktır. Kutlu zaferimizin 97. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanı, milleti ve bayrağı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimiz ve büyük Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.Tüm istiklal şehitlerimize rahmet ve şükranla.” İfadelerini kullandı.