Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KABİTEM)

Büyükşehir Her Yerde

Proje tanımı:

Olası yangın ve afet olaylarında halkımızın can ve mal güvenliğinin daha profesyonel ekiplerce sağlanması için, Karacasu’da bulunan itfaiye grubumuzun yanındaki yaklaşık 4.000 m²lik alan üzerinde bölgemize hitap edebilecek Avrupa standartlarında İtfaiye Eğitim Merkezi kurulmuştur.

İtfaiye personellerimize, gönüllü itfaiyecilere, arama kurtarma moral destek ekibi üyelerine, tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşların acil durum ekiplerine gerçek bir yangın veya arama kurtarma operasyonlarında karşılaşabilecekleri tüm durumların yaşatılması ve yangına müdahale, yangın alanındaki doğru hareket tarzları ve söndürme ekipmanları kullananım teknikleri, arama kurtarma teknikleri eğitimlerinin uygulamalı olarak verilmektedir. Tesiste yer alan eğitim istasyonları şunlardır:

1. Gözlem ve Atak İstasyonu (katı yakıt işletimli)
  2. Yangın Evi İstasyonu (Sıfır Görüş-Suni dumanlı-Gece Görüşlü Kamera ve Ses Takipli)
  3. Tanker Kazası Yangınlarına Müdahale İstasyonu (lpg işletimli)
  4. Kuyu Operasyonları İstasyonu
  5. Yüksek açı Kurtarma İstasyonu
  6. Trafik Kazalarına Müdahale İstasyonu
  7. Kentsel Arama Kurtarma İstasyonu
  8. İtfaiye Sporları Eğitim ve Tırmanma Kulesi
  9. Dengede Yürüme Tahtası
  10. Yüksek Atlama Tahtası

Proje kategorileri:
İtfaiye-Eğitim
İlçe - Konum:
Merkez
İlerleme durumu:
Tamamlanmış Proje

Tamamlanan Proje

Proje tamamlandığında itfaiye personeli hizmetiçi eğitim kalitesinin artırılması ve gönüllü eğitimlerinin yapılmasının yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği ile protokol yapılarak diğer illerden gelebilecek itfaiyecilerin profesyonel eğitimleri bu tesiste yapılması hedeflenmektedir.