KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İLK YIKIM
(6 oy)
Okunma Sayısı : 4223 defa
Küçült Büyüt Font Büyüklüğü

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kocaeli depreminin Türkiye’de sağlam binaların yapılması açısından bir milat, Van depremiyle de yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.
Cuma, 05 Ekim 2012

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ait eski lojmanlar yanında düzenlenen törenle ilimizde kentsel dönüşüm başladı.

Törende, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Saim Ata, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahattin Kaplan ve Milletvekili Sıtkı Güvenç günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmalar yaptılar.

İlimizle canlı bağlantı gerçekleştiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilimizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Vali Şükrü Kocatepe, ilk hamlede Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait 60 daireli 3 lojman binasının, Pazarcık İlçe Tarım Müdürlüğüne ait hizmet binasının ve Andırın İlçe Hükümet Konağının yıkılacağını, il merkezinde heyelan riski altındaki 1500 konutun Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan rezerv alana taşınacağını söyleyerek kentsel dönüşüm uygulamasının başlatılması nedeniyle duyulan memnuniyeti ifade etti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yaptığı konuşmada Kocaeli depreminin Türkiye’de sağlam binaların yapılması açısından bir milat olduğunu ifade ederek, Van depremiyle de yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: “Aslolan yola çıkmaktır. Yola çıkmak işin yarısı demektir. Bu bir süreçtir ve devam edecektir. 10-20 sene isterse 50 sene sürsün devam edecek ki bizden sonraki gelen nesiller çok daha güvenli

şehirlerde yaşasınlar. Esas amaç o. Bir deprem olduğu zaman hepimizin yüreği yanıyor. Artık bu ülkede madem depremle iç içe yaşıyoruz. Meşhur Çin atasözünün dediği gibi, ‘susuz kalmadan önce kuyunu kaz.’ İşte bu çalışma gerçek manada kentsel dönüşümün başlangıcı olan kuyuyu kazmaya başladığımız gündür” dedi.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı M. Fatih Erkoç, Çevre ve Şehircilik Müdürü Saim Ata ve diğer ilgililer Başbakan Erdoğan ile birlikte binanın yıkımını gerçekleştirdiler.

Yorum ekle

Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz yorumlarınız için aşağıdaki kuralların doğrulanması gerekmektedir;
1-Yorumlarınızda yada yorum bırakmak için girdiğiniz E-Mail adreslerinizde gayri ahlaki kelime guruplarının bulunmaması
2-Kişi yada kuruluşlara kişilik yada özlük haklarını ihlal edecek suç isnat edilmemesi.(Bu tip başvuruların internet üzerinden Bilgi edinme - Sorun Cevaplayalım bölümlerinden yada Şahsen Çözüm Masasında dilekçeli başvuru ile yapılması gerekmektedir.)
3-Yorum içerisinde kışkırtıcı yada rencide edici ifadelerin kullanılmaması
4-Yorumlarda herhangi bir maksat ve anlam ifade etmeyen anlamsız ve değerlendirilmeye alınamayacak ifadelerin yazılmaması
5-İş taleplerinin yazılmaması
6-İlan ve Duyuruların yazılmaması

Not: Yorumlar Web Departmanı tarafından kontrol edildikten sonra yayımlanmaktadır.
Güvenlik kodu
Yenile