FARKINDALIK EĞİTİMİ İLE TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURULUYOR
(4 oy)
Okunma Sayısı : 1180 defa
Küçült Büyüt Font Büyüklüğü

Farkındalık eğitiminde öğrencilerin dikkatle izlediği slaytta yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili sunumlar yapıldı.
Salı, 31 Ocak 2012

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD, okullarda yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimleri devam ediyor.

Olası deprem ve yangınları hiç zarar görmeden ya da en az zararla atlatmak için 3 yıldır okullarda yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik eğitim veren AKMOD birimimiz Süleyman Demirel İlköğretim Okulunda öğrencilere farkındalık eğitimi verdi.

Öğrencilerin dikkatle izlediği eğitimlerde yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği ile ilgili slayt eşliğinde sunumlar yapıldı.

Deprem ve yangın anında neler yapılması gerektiği öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Belediyemizce başlatılan gönüllü itfaiyecilik uygulaması ile ilgili okul idarecileri ve öğrencilerle görüşmeler yapıldı, idarecilerden ve öğrencilerden gönüllü itfaiye teşkillerine katılımlar sağlandı.

“Amacımız doğal afetlerde ve yangınlarda can kaybını önlemeye ve zarar azaltmaya yönelik toplumsal bilinç oluşturmaktır” diyen İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder, yangın ve deprem zararlarını azaltmaya yönelik farkındalık eğitimlerinin yıl boyunca tüm okullarda ve mahallelerde uygulamalı eğitim ve tatbikat şeklinde aksatılmadan yürütüleceğini söyledi.

HEADER

#1 HAYATİ » 01-02-2012 12:31

"Ağaç yaşken eğilir" Gençlere doğal afetler hakkında sosyal belediyecilik anlayışı içinde verilen eğitimlerin diğer müdürlüklerde olması dileği ile...
−1 +−

HAYATİ

Yorum ekle

Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz yorumlarınız için aşağıdaki kuralların doğrulanması gerekmektedir;
1-Yorumlarınızda yada yorum bırakmak için girdiğiniz E-Mail adreslerinizde gayri ahlaki kelime guruplarının bulunmaması
2-Kişi yada kuruluşlara kişilik yada özlük haklarını ihlal edecek suç isnat edilmemesi.(Bu tip başvuruların internet üzerinden Bilgi edinme - Sorun Cevaplayalım bölümlerinden yada Şahsen Çözüm Masasında dilekçeli başvuru ile yapılması gerekmektedir.)
3-Yorum içerisinde kışkırtıcı yada rencide edici ifadelerin kullanılmaması
4-Yorumlarda herhangi bir maksat ve anlam ifade etmeyen anlamsız ve değerlendirilmeye alınamayacak ifadelerin yazılmaması
5-İş taleplerinin yazılmaması
6-İlan ve Duyuruların yazılmaması

Not: Yorumlar Web Departmanı tarafından kontrol edildikten sonra yayımlanmaktadır.
Güvenlik kodu
Yenile