ESKİ SANAYİDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
(9 oy)
Okunma Sayısı : 8814 defa
Küçült Büyüt Font Büyüklüğü

İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Özdemir ve Kentsel Dönüşüm Servisi Şefi Şehir Plancısı Serkan Doğrugörür ve yüklenici firma yetkililerinin katılımı ile proje aşamaları hakkında alanda bulunan hak sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Menderes Mahalle Muhtarlığında toplantı yapıldı.
Pazartesi, 12 Kasım 2012

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Menderes Mahallesi Eski Sanayi alanında yapılacak olan “Kentsel Dönüşüm Projesi” başladı.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından çalışmaları iki yıldır yürütülen, “Kentsel Dönüşüm Alanlarının Tespit Edilmesi”nden sonra ilk çalışma alanı olarak, merkeze yakın bir alanda bulunmasına rağmen gerek atıl kalmış olması, gerekse yapı stokunun kötü olması sebebiyle Menderes Mahallesi Eski Sanayi mevkii seçilmiştir.

İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Özdemir ve Kentsel Dönüşüm Servisi Şefi Şehir Plancısı Serkan Doğrugörür, proje ihalesinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapılarak yüklenici firmanın çalışmaya başladığını belirttiler.

Yüklenici firma ile proje aşamaları hakkında alanda bulunan hak sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Menderes Mahalle Muhtarlığında toplantı yapıldı.

Halk katılımın yüksek olduğu toplantıda, vatandaşların soruları ve sorunları dinlendi. Sorun görülen her konunun belediyemizce de bilindiği belirtilerek, bu sebeplerden dolayı alanın kentsel dönüşüm kararının alındığına değinildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Alanında proje; Konut alanları, kamu hizmeti

alanları, rekreasyon alanları ve her türlü sosyal donatı alanları oluşturmak, eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa etmek kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak veya deprem riskine karşı tedbirler çerçevesinde yapılmaktadır.

Bireylerin hak ve hukuku ile kamu menfaatlerini koruyan, toplumun içerisinde bulunduğu sosyo-ekonomik koşulları, kültürel ve sosyal yaşamını dikkate alan bir anlayışla uygulamaktır.

Bu bağlamda Kentsel Dönüşüm alanında kent merkeziyle kompakt ve mevcut hak sahipliği durumuna göre proje çalışması yapılacaktır” diye konuştu.

HEADER

#2 mehemet aydın » 24-08-2013 13:46

s.n başkanımız mustafa poyraz tekkeyide bir yıkın ya yeni binalar yapın maraşımızı geliştirin lütfennnnn
0 +−

mehemet aydın

#1 emrah gunaydin » 23-01-2013 21:53

bu adimdan sonra hangi mahalleleri dusunuyorsunuz?
+1 +−

emrah gunaydin

Yorum ekle

Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz yorumlarınız için aşağıdaki kuralların doğrulanması gerekmektedir;
1-Yorumlarınızda yada yorum bırakmak için girdiğiniz E-Mail adreslerinizde gayri ahlaki kelime guruplarının bulunmaması
2-Kişi yada kuruluşlara kişilik yada özlük haklarını ihlal edecek suç isnat edilmemesi.(Bu tip başvuruların internet üzerinden Bilgi edinme - Sorun Cevaplayalım bölümlerinden yada Şahsen Çözüm Masasında dilekçeli başvuru ile yapılması gerekmektedir.)
3-Yorum içerisinde kışkırtıcı yada rencide edici ifadelerin kullanılmaması
4-Yorumlarda herhangi bir maksat ve anlam ifade etmeyen anlamsız ve değerlendirilmeye alınamayacak ifadelerin yazılmaması
5-İş taleplerinin yazılmaması
6-İlan ve Duyuruların yazılmaması

Not: Yorumlar Web Departmanı tarafından kontrol edildikten sonra yayımlanmaktadır.
Güvenlik kodu
Yenile