Andırın Yolu Büyükşehir’le Yenileniyor

Pazartesi, 02.08.2021

Büyükşehir Belediyesi, Andırın’ın 6 mahallesini birbirine bağlayan ve “Eski Maraş Yolu” olarak bilinen arterin 6 kilometre uzunluğundaki bölümünü genişleterek baştan uca yeniliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını güçlendirecek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Andırın ilçesinin merkez grup yollarından Alanlı - Döngele arasıdaki 6 kilometrelik deforme bölüm baştan uca yenileniyor. Keskin virajlara sahip arterde ayrıca genişlik de 10 metreye çıkarılacak. Alanlı Mahallesi başta olmak üzere Topçalı, Anabat, Varyanlı, Kerimli ve Döngele mevkiini birbirine bağlayan güzergâhta kesintisiz ulaşım sağlanacak. Ayrıca şehir merkezinden Andırın ilçesine alternatif yol olan arter, Başkonuş bölgesindeki trafiği de büyük ölçüde rahatlatacak. Bölgede yapılan kazı çalışmalarının ardından asfaltın da kısa süre içinde yapılması hedefleniyor.