TRAFİK IŞIKLARI SESLİ HALE GETİRİLDİ... (Video)

flashBelediyemiz engelli vatandaşların yolun karşısına geçmelerini kolaylaştırmak amacıyla trafik ışıklarını sesli hale getiriyor.

Kahramanmaraş Belediyesi engelli vatandaşların yolun karşısına geçmelerini kolaylaştırmak amacıyla trafik ışıklarını sesli hale getiriyor. Engelli vatandaşlara yönelik uyguladığı projelere bir yenisini daha ekleyen Kahramanmaraş Belediyesi Engelliler parkı, Engelliler yarı olimpik yüzme havuzunun ardından engelli vatandaşların trafikte daha rahat ve güvenli yürümelerini sağlayacak trafik ışıklarında sesli sinyalizasyon uygulamasına da başladı. Bu kapsamda ilk etapta 3 kavşağa yerleştirilen sesli sinyalizasyon lambalarında görmeyen vatandaşlara ışığın rengi söyleniyor, sarı ve yeşil ışığa gelene kadar geçen süredeki saniyeler tek tek sıralanıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, engellileri önemsediklerini ve onların da bu dünyada yaşadıklarını bildiklerini kaydetti. Engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak hizmetlerde bulunduklarını dile getiren Başkan Poyraz; “Trafik ışıklarına yerleştirilen sesli sinyalizasyon sisteminde, kalan süre ve hangi ışığın yandığı sesli olarak söyleniyor. Kıbrıs Meydanı, Vilayet Kavşağı ve Milli Eğitim Müdürlüğü kavşağındaki trafik lambaları sesli hale getirildi, gelecek günlerde de şehrin birçok noktasındaki trafik ışıkları aynı şekilde dizayn edilecek” dedi. Bu uygulamanın engelli vatandaşların hayatını biraz daha kolaylaştıracağına inandığını söyleyen Başkan Poyraz Kahramanmaraş’ı engelli vatandaşlar için yaşanabilir bir kent haline getireceklerini belirtti.

TANITIM

DSC_3971 DSC_3980 DSC_3982 flash

Yorum ekle

Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz yorumlarınız için aşağıdaki kuralların doğrulanması gerekmektedir;
1-Yorumlarınızda yada yorum bırakmak için girdiğiniz E-Mail adreslerinizde gayri ahlaki kelime guruplarının bulunmaması
2-Kişi yada kuruluşlara kişilik yada özlük haklarını ihlal edecek suç isnat edilmemesi.(Bu tip başvuruların internet üzerinden Bilgi edinme - Sorun Cevaplayalım bölümlerinden yada Şahsen Çözüm Masasında dilekçeli başvuru ile yapılması gerekmektedir.)
3-Yorum içerisinde kışkırtıcı yada rencide edici ifadelerin kullanılmaması
4-Yorumlarda herhangi bir maksat ve anlam ifade etmeyen anlamsız ve değerlendirilmeye alınamayacak ifadelerin yazılmaması
5-İş taleplerinin yazılmaması
6-İlan ve Duyuruların yazılmaması

Not: Yorumlar Web Departmanı tarafından kontrol edildikten sonra yayımlanmaktadır.
Güvenlik kodu
Yenile