Geçici Esnaf Çarşısı Başvuru İlanı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

(Ticaret ve Sanayi Dönüşüm Ofisi)

İlimiz Onikişubat İlçesinde oluşturulan geçici esnaf çarşılarının müracaat ve dağıtımı aşağıdaki şartlar dahilinde yapılacaktır.

1. Başvuru Şartları
    1. İşyeri yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olmak.
    2. 6 Şubat 2023 tarihine kadar iş yerinin faaliyette bulunduğunu belgelemek (Oda veya vergi kaydı vb.).
    3. Önceki işyeri, oluşturulan geçici çarşıların yerleri itibariyle EK-2’de belirlenen alan (ilçe, bölge, mahalle, semt, cadde, bulvar gibi) içerisinde olmak.
    4. Daha önce oluşturulan geçici çarşılarda doğrudan veya dolaylı iş yeri sahibi olmamak.
    5. Başvuru tarihi itibariyle aktif iş yeri veya şubesi bulunmamak.

2. Başvuru Usul ve Süresi
    1. Başvurular 30 Mart-05 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
    2. T.C. kimlik fotokopisi, oda veya vergi kayıt belgesi ve e-Devlet’ten hasar durum belgesi verilecektir.
    3. Başvurular Büyükşehir Belediyesi Ticaret ve Sanayi Dönüşüm Ofisi’nden bizzat, Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinden (https://kahramanmaras.bel.tr/form/gecici-esnaf-carsisi-basvuru-formu) veya +905011104601 numaralı WhatsApp hattına ilgili belgeler gönderilerek gerçekleştirilebilecektir.
  3. Değerlendirme
    1. Çarşılar itibariyle gruplandırmalar yapılarak esnaflar arasında kura çekilecektir.
    2. Oluşturulan çarşı alanlarında aktif iş yeri olanlar ile iş yeri yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olanlara öncelik verilecektir.

Ekler:

1- Dilekçe