Ülke Geneli Ortaokullar Arası Geleneksel Madalyalı Kahraman Şehir (2017) Konulu Şiir Yazma Ve Resim Yapma Yarışması

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ÜLKE GENELİ ORTAOKULLAR ARASI GELENEKSEL MADALYALI KAHRAMAN ŞEHİR (2017) KONULU ŞİİR YAZMA VE RESİM YAPMA YARIŞMASI

YARIŞMANIN DAYANAĞI

Bu yarışma, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmiştir.

YARIŞMANIN ADI

“Madalyalı Kahraman Şehir”

YARIŞMANIN KONUSU

YARIŞMANIN AMACI

a)Millî mücadele ruhunu yaşatmak

b)Öğrencileri Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesi hakkında araştırma yapmaya sevk etmek ve bu vesileyle Kahramanmaraş’ın millî mücadelede gösterdiği kahramanlığı tanıtmak,

c)Öğrencilerin millî duygularını resim ve şiir aracılığıyla yansıtmalarını sağlamak.

YARIŞMANIN KAPSAMI

Ülke genelinde ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören 5,6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arası (tek kategori) şiir ve resim yarışması

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Şiir Yarışması Katılım Şartları

Konu: Kahramanmaraş’ın düşman işgaline karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin anlam ve önemi.

1.Yarışmaya Ortaokulların 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencileri katılabilecektir.

2.Yarışmaya her öğrenci kendisinin yazmış olduğu bir şiirle katılacak olup yarışmaya katılan şiirin daha önce her hangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.

3.Şiirler bilgisayar ortamında Times New Roman yazı karakterinde ve 12’li yazı boyutunda A-4 kâğıdına yazılmış olacaktır.

4.Şiirin yazıldığı kâğıdın ön veya arkasına herhangi bir isim, rumuz vb. yazılmayacaktır.

5.Yarışmaya katılan şiir bir zarfa konulacak, aynı zarfın içine yarışmaya katılan öğrenci ile ilgili olarak doldurulacak olan ekte bulunan “ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU” ve okulun üst yazısı konularak zarf 20/01/2017 tarihine kadar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi, No: 6  Tlf: (0344) 225 24 15  Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş adresine gönderilecektir.

(Okuldan birden fazla öğrencinin yarışmaya katılması hâlinde her öğrenciye ait olan zarflar daha büyük bir zarfın içine konularak gönderilecektir.)

6. Posta/kargo ücretleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

7. Yarışmaya katılan şiirlerin arasından yayımlanmaya uygun görülenlerden bir kitap hazırlanacak ve kitapta yer alan öğrencilerin okul adreslerine gönderilecektir.

Resim Yarışması Katılım Şartları

1.Yarışmaya Ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencileri katılabilecektir.

2.Yarışmaya her öğrenci bir resimle katılacaktır.

3.Yarışmaya katılan resmin arkasına (sol alt köşeye)  yarışmacı öğrenci ile ilgili bilgileri içeren ekteki “ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU” doldurulup yapıştırılacaktır.

4.Resimler, 35×50 ebadındaki resim kâğıdına pastel boya, sulu boya, yağlı boya veya guaj boya tekniği ile yapılacaktır.

5.Yarışmaya katılan öğrencilerin yapmış olduğu resimler, 20/01/2017 tarihine kadar okulun üst yazısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi, No: 6  Tlf: (0344) 225 24 15  Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş adresine gönderilecektir.

6. Posta/kargo ücretleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

7. Yarışmaya katılan resimlerin arasından yayımlanmaya uygun görülenlerden bir kitap hazırlanacak ve kitapta yer alan öğrencilerin okul adreslerine gönderilecektir.

YARIŞMANIN SONUÇLARI

Yarışmanın sonuçları 27.01.2017 tarihinde http://www.kahramanmaras.bel.tr adreslerinden duyurulacaktır.

Posta veya kargodan kaynaklanan gecikmelerle belirtilen tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya katılan eserlerin tüm kullanım hakkı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine aittir. Yayımlanmaları hâlinde ayrıca telif hakkı ödenmeyecektir. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Her dalda dereceye giren öğrencilere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından aşağıdaki ödüller verilecektir:

1.Olan Öğrenciye: 2.000TL+Başarı Belgesi +Okuluna Plaket + Öğretmenine Dizüstü Bilgisayar

2.Olan Öğrenciye: 1.500TL+Başarı Belgesi + Okuluna Plaket + Öğretmenine Dizüstü Bilgisayar

3.Olan Öğrenciye: 1000TL+Başarı Belgesi + Okuluna Plaket + Öğretmenine Cep telefonu

Mansiyon            :   500TL+Başarı Belgesi + Okuluna Plaket + Öğretmenine Cep telefonu

ÖDÜL TÖRENİNE KATILIM

Ödül töreni dereceye giren öğrencilere ayrıca bildirilecek olup dereceye giren öğrenciler bir öğretmeni ve bir velisi nezaretinde ödül töreni için Kahramanmaraş’a davet edilecek; il dışından dereceye giren öğrencinin, bir öğretmen ve velileri ile birlikte yol ücreti ile konaklama giderleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

YARIŞMA İLE İLGİLİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi, No: 6  Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş

Tel: Tlf: (0344) 225 24 15

MADALYALI KAHRAMAN ŞEHİR YARIŞMASI YARIŞMACI BİLGİ FORMU