Şiir Yazma Ve Resim Yapma Yarışması

İL GENELİ MADALYALI KAHRAMAN ŞEHİR

(2015/2016)KONULU ŞİİR YAZMA VE RESİM YAPMA YARIŞMASI

YARIŞMANIN DAYANAĞI

Bu yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve orta öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği protokolü ile Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmiştir.

YARIŞMANIN ADI

“Madalyalı Kahraman Şehir”

YARIŞMANIN KONUSU

Kahramanmaraş’ın düşman işgaline karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin anlam ve önemi.

YARIŞMANIN AMACI

a) Milli mücadele ruhunu yaşatmak

b)Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesi hakkında araştırma yapmaya sevk etmek ve bu mesele ile Kahramanmaraş’ın Milli mücadelede gösterdiği kahramanlığı tanıtmak,

c)Öğrencilerin Milli duygularını resim ve şiir aracılıyla yansıtmalarını sağlamak.

YARIŞMANIN KAPSAMI

İl genelinde orta okullarda öğrenim gören 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri arası (Tek kategori) şiir ve resim yarışması

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Şiir Yarışması Katılım Şartları

1. Yarışmaya Orta okulların 5,6,7,8. Sınıf öğrencileri katılabilecektir.

2. Yarışmaya her öğrenci kendisinin yazmış olduğu bir şiirle katılacak olup yarışmaya katılan şiirin daha önce her hangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.

3. Şiirler bilgisayar ortamında Times New Roman yazı karakterinde ve 12’li yazı boyutunda A-4 kağıdına yazılmış olacaktır.

4. Şiirin yazıldığı kağıdın ön veya arkasına herhangi bir isim, rumuz vb. yazılmayacaktır.

5. Yarışmaya katılan şiir bir zarfa konulacak, aynı zarfın içine yarışmaya katılan öğrenci ile ilgili olarak doldurulacak olan ekte bulunan “ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU” ve okulun üst yazısı konularak zarf 22/01/2016 tarihine kadar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi, No: 6 Tlf: (0344) 225 24 15 Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş adresine gönderilecektir.

(Okuldan birden fazla öğrencinin yarışmaya katılması halinde her öğrenciye ait olan zarflar daha büyük bir zarfın içine konularak gönderilecektir.)

Resim Yarışması Katılım Şartları

1. Yarışmaya Ortaokul 5,6,7,8. Sınıf öğrencileri katılabilecektir.

2. Yarışmaya her öğrenci bir eserle katılacaktır.

3. Yarışmaya katılan resmin arkasına (sol alt köşeye) yarışmacı öğrenci ile ilgili bilgileri içeren ekteki “ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU” doldurulup yapıştırılacaktır.

4. Resimler 35x50 ebadındaki resim kağıdına pastel boya, sulu boya veya yağlı boya kullanılarak yapılacaktır.

5. Yarışmaya katılan öğrencilerin yapmış olduğu resimler, 18/01/2016 tarihine kadar okulun üst yazısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi, No: 6 Tlf: (0344) 225 24 15 Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş adresine gönderilecektir.

YARIŞMANIN SONUÇLARI

Yarışmanın sonuçları 29/01/2016 tarihinde http://www.kahramanmaras.bel.tr ve http://kmaras.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Belirtilen tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya katılan eserlerin tüm kullanım hakkı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine aittir. Yayımlanmaları halinde ayrıca telif hakkı ödenmeyecektir. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Her dalda dereceye giren öğrencilere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından aşağıdaki ödüller verilecektir.

1.Olan Öğrenciye: 1.500 TL + Başarı Belgesi + Okuluna Plaket

2. Olan Öğrenciye: 1.000 TL + Başarı Belgesi + Okuluna Plaket

3. Olan Öğrenciye: 750 TL + Başarı Belgesi + Okuluna Plaket

Mansiyon (3 Kişi) : 500 TL + Başarı Belgesi + Okuluna Plaket

Not: Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin adreslerine “Katılım Belgesi” gönderilecektir.

YARIŞMA İLE İLGİLİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü Kayabaşı Mahallesi Vakıf Tarla Caddesi, No: 6 Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş

Tel: (0344) 225 24 15